The life of a human being

maanantai 17. marraskuuta 2014

Säädyllisyys ja kauneus

Joku oli kysynyt naisen pukeutumisesta. Ajattelin jakaa vastaukseni. :D

1. Piet 3:3 "Älköön teidän kaunistuksenne olko ulkonaista, ei hiusten palmikoimista eikä kultien ympärillenne ripustamista eikä koreihin vaatteisiin pukeutumista, vaan se olkoon salassa oleva sydämen ihminen, hiljaisen ja rauhaisan hengen katoamattomuudessa; tämä on Jumalan silmissä kallis.

1. Samuel 16:7 "Mutta Herra sanoi Samuelille: "Älä katso hänen näköänsä äläkä kookasta vartaloansa, sillä minä olen hänet hyljännyt. Sillä ei ole niin kuin ihminen näkee: ihminen näkee ulkomuodon, mutta Herra sydämen."

Tämä ei sitten suinkaan tarkoita, ettemmekö saisi koristautua ja olla kauniita ja näyttää kauneuttamme. Onhan Jumala meidät luonut kauniiksi. Kun Jumala loi ihmisen, hän loi myös naisen.
1. Moos 1:27 "Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän heidät loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät"
1. Moos 1:31 "Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää--"

Lisäksi, kun Iisakin palvelija tuli Rebekkaa noutamaan, antoi hän tälle kaikenlaisia lahjoja, mitkä varmasti ovat naisen mieleen. 1. Moos 24:53 "Sitten palvelija otti esille hopea- ja kultakaluja sekä vaatteita ja antoi ne Rebekalle--"

Itse pyrin pukeutumaan niin, etten ole heiluttelemassa pyllyäni jokaisessa nurkassa ja huholehdin siitä, että yläosa ei koskaan ole liian avoinainen. Miksi kiusata miehiä? Eikö sydämemme ja persoonamme ole se mikä eniten merkitsee?
Kauheeta, ku tää paasausnappi jää päälle, nii ette rauhaa saa. Syntiinlankeemuksen myötä alastomuudesta tuli häpeällinen, ja Jumala päätti antaa ihmisille vaatteet. 1. Moos 3:7-11 "Siiloin aukenivat heidän molempain silmät, ja he huomasivat olevansa alasti; ja he sitoivat yhteen viikunapuunlehtiä ja tekivät itselleen vyöverhot. Ja he kuulivat, kuinka Herra Jumala käyskenteli paratiisissa illan viileydessä. Ja mies vaimoineet lymysi Herran Jumalan kasvojen edestä paratiisin puiden sekaan. Mutta Herra Jumala huusi miestä ja sanoi: "Missä olet?" Hän vastasi: "Minä kuulin sinun askeleesi paratiisissa ja pelkäsin, sillä minä olen alasti, ja sen tähden minä lymysin." Ja hän sanoi: "Kuka sinulle ilmoitti, että olet alasti?--"
1. Moos 1:21 "Ja Herra Jumala teki Aadamille ja hänen vaimollensa puvut nahasta ja puki ne heidän yllensä."

Mitä pikkulapsi tekee, kun hänellä ei ole vaatteteita? Hän kirmaa iloisena ja vapaana. Alunperin Jumala teki meidät alastomiksi, mutta yllämme langenneen häpeän tähden käytämme vaatteita. Sitä paitsi suomen laissa on säädetty siveellisyydestä.

21 § (24.7.1998/563) Sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen. Joka tekee julkisesti sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan teon siten, että se aiheuttaa pahennusta, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä rangaistusta, sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Sanal 22:11 "Joka sydämen puhtautta rakastaa, jolla on suloiset huulet, sen ystävä on kuningas."
Sanal 25:12 "Kultainen korvarengas ja hienokultainen kaulakoru ovet viisas neuvoja ynnä kuuleva korva."
Sananl 11:22 "Kutarengas sian kärsässä on kaunis nainen vailla älyä."
Sananl 19:22 "Ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa, ja köyhä on parempi kuin valhettelija."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti